Dit hebben we gevonden voor 'Inschrijven als verkoper'

Inschrijven als verkoper

Als u uitbetalingen op uw bankrekening wilt ontvangen, moeten we uw accountgegevens verifiëren.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Submitting or updating your information for managed payments (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Als eBay-verkoper ontvangt u uitbetalingen op uw bankrekening zodra u uw gegevens hebt bevestigd. We moeten uw identiteit, bankrekeninggegevens voor uitbetalingen en bedrijfsgegevens (indien van toepassing) controleren om de verificatie te voltooien. We verifiëren uw gegevens op het moment dat u zich inschrijft voor Betaaldiensten en wanneer u relevante gegevens in uw account wijzigt.

Als we uw identiteit, bankrekening of bedrijfsgegevens niet kunnen verifiëren, kunnen we contact met u opnemen voor meer informatie. Als we gegevens nader moeten verifiëren, plaatsen we een banner in uw eBay-account. Hierop staat welke gegevens u moet bevestigen.

Als uw account al is geactiveerd voor Betaaldiensten, maar we gegevens van u moeten verifiëren, kunnen we uw uitbetalingen blokkeren totdat we de door u verstrekte gegevens hebben geverifieerd.

Tip
Controleer uw gegevens nauwkeurig voordat u ze verzendt. Anders kan later vertraging optreden.

Wat u moet doen om uitbetalingen te ontvangen

Als u uitbetalingen wilt ontvangen voor objecten die op eBay zijn verkocht, moet u uw bankrekening koppelen aan uw eBay-account. Het is belangrijk dat de naam van de rekeninghouder en de accounteigenaar overeenkomen.

 • Voor een persoonlijke account moeten uw voor- en achternaam voor uw bankrekening hetzelfde zijn als voor uw account voor Betaaldiensten.
 • Voor een zakelijke account moet de bedrijfsnaam die aan uw bankrekening is gekoppeld, hetzelfde zijn als de bedrijfsnaam waarmee u zich inschrijft voor Betaaldiensten.
  • Als de bedrijfsnaam van uw bankrekening bijvoorbeeld 'Jans Hobbywinkel' is, moet u zich met die naam inschrijven voor Betaaldiensten.

Het is belangrijk dat uw accounttype op eBay overeenkomt met het soort bankrekening. Als u bijvoorbeeld een zakelijke eBay-account hebt, hebt u een zakelijke bankrekening nodig om u in te schrijven voor Betaaldiensten.

Uw identiteit bevestigen

We moeten uw identiteit controleren om de verificatie te voltooien. Als u bent ingeschreven als zakelijke verkoper, moeten we gegevens controleren over uw bedrijf en eventuele begunstigde eigenaars en directeuren of partners, indien van toepassing.

Particuliere verkopers (één persoon of een echtpaar) moeten het volgende verstrekken:

 • Volledige naam
 • Nationaliteit
 • Telefoonnummer
 • Adres
 • Geboortedatum

Als u een geregistreerd bedrijf bent, moet u het volgende verstrekken:

 • Wettelijke naam van bedrijf
 • Handelsnaam (als u er een hebt)
 • Ondernemingsnummer van bedrijf
 • Zakelijk adres
 • Telefoonnummer
 • Individuele identificatiegegevens voor begunstigde eigenaars en directeuren/partners

Identiteitsbewijs verstrekken

Als we uw identiteit niet kunnen verifiëren met behulp van de bovenstaande gegevens, moet u ons mogelijk een scan van een geldig identiteitsbewijs sturen. We sturen u een e-mail en plaatsen een banner in uw account. Hierin laten we weten wat we nodig hebben, inclusief instructies om de afbeelding te uploaden.

We accepteren de volgende identiteitsbewijzen:

 • Identiteitskaart
 • Rijbewijs
 • Paspoort

Controleer of de foto van u identiteitsbewijs scherp is voordat u deze uploadt. We kunnen uw gegevens namelijk niet verifiëren als de foto wazig is of als de gegevens zijn afgekapt. Uw afbeelding kan de indeling JPEG, JPG, PDF of PNG hebben. De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

Documenten uploaden naar eBay

Bestanden die u uploadt naar eBay, moeten voldoen aan de richtlijnen van eBay. U moet ervoor zorgen dat de namen op de documenten overeenkomen met de namen op uw eBay-account. Bovendien moeten de bestanden: 

 • JPEG-, JPG-, PFD- of PNG-formaat
 • Zichtbaar van rand tot rand, inclusief alle hoeken van het document. Wij kunnen uw gegevens wellicht niet controleren als de afbeelding wazig is of als er informatie is afgesneden. 
 • Een maximale bestandsgrootte van 10 MB
 • In kleur

Uw bankgegevens verifiëren

Als u uitbetalingen wilt ontvangen, moet u ons de gegevens van uw bankrekening verstrekken. U kunt deze gegevens verstrekken tijdens de inschrijving of nadat uw account is geactiveerd voor Betaaldiensten.

We hebben het volgende nodig om uw bankrekening te verifiëren:

 • De naam van de rekeninghouder
 • Naam van bank
 • IBAN

Zodra we uw gegevens hebben geverifieerd, laten we u via e-mail weten dat alles is ingesteld.

Werken met micro-stortingen

Als we uw informatie niet kunnen verifiëren met behulp van de bovenstaande gegevens, kunnen we u vragen om uw bankgegevens op een andere manier te bevestigen.

Als u ervoor kiest uw rekening via micro-stortingen te bevestigen, maken we twee micro-stortingen (kleine betalingen) over naar uw gekoppelde zichtrekening. Voor de verificatie van uw rekening moet u het bedrag van de overgemaakte micro-stortingen bevestigen. Log in op Mijn eBay of Verkopershub en volg de informatie in de banner om de micro-stortingen in te voeren.

Afhankelijk van de financiële instelling kan het een paar dagen duren voordat de micro-stortingen op uw zichtrekening staan. Zodra de verificatie is voltooid, schrijven we de micro-stortingen af van uw bankrekening.

Uw bankafschrift verstrekken

Als we uw gekoppelde bankrekening niet kunnen verifiëren met behulp van de bovenstaande gegevens, moet u ons mogelijk een kleurenscan sturen van een recent bankafschrift voor die rekening. Als we deze extra gegevens nodig hebben, sturen we u een e-mail met instructies voor het uploaden van de scan.

Controleer of het bankafschrift:

 • Hoort bij de rekening die u probeert in te schrijven
 • Hoort bij de rekening die van u is, en uw voor- en achternaam of de volledige wettelijke naam van uw bedrijf bevat
 • Minder dan 3 maanden oud is
 • Ten minste de laatste 4 cijfers van uw bankrekeningnummer bevat
 • Het officiële logo van uw bank bevat

Uw afbeelding kan de indeling JPEG, JPG, PDF of PNG hebben. De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

Overstappen op een zakelijke account

Als u een zakelijke bankrekening wilt gebruiken om op eBay te verkopen, moet u zich inschrijven met een zakelijk account. Als u als particulier bent ingeschreven, stapt u als volgt over op een zakelijk account:

 1. Ga naar Mijn eBay en selecteer Account.
 2. Selecteer Persoonlijke gegevens en Gegevens bewerken.
 3. Selecteer Wijzig accounttype naar zakelijk
 4. Kies het bedrijfstype, vul uw gegevens in en selecteer Doorgaan.
 5. Controleer of alle gegevens kloppen en selecteer Bevestigen.

Nadat u bent overgestapt op een zakelijk account, moet u mogelijk aanvullende verificatiegegevens verstrekken. Als we gegevens moeten verifiëren, laten we u via e-mail en in Verkopershub weten wat u nu moet doen.

 

Tip
Als u Betaaldiensten voor uw account wilt activeren, moet de naam van de rekeninghouder overeenkomen met de naam van de eBay-accounteigenaar.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.