Dit zijn de resultaten voor 'Betaaldiensten op eBay'

Betaaldiensten op eBay

Met Betaaldiensten beheert eBay de volledige betalingsprocedure. Uw kopers kunnen voortaan betalen met nog makkelijkere betalingsmethoden en u ontvangt het geld op uw bankrekening.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Introducing managed payments on eBay (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Met Betaaldiensten kunnen verkopers hun activiteiten op eBay stroomlijnen. Ook wordt de hele procedure voor zowel kopers als verkopers makkelijker. Als verkoper die deel uitmaakt van Betaaldiensten, beschikt u op één plek over alles wat u nodig hebt om objecten te verkopen en betalingen te ontvangen: rapporten, kosten, bescherming en ondersteuning. Uw kopers kunnen op meer manieren betalen en u ontvangt uw uitbetalingen op uw bankrekening.

Zo werkt het:

  1. Een koper koopt een van uw objecten.
  2. eBay beheert de betalingstransactie.
  3. U ontvangt de uitbetalingen op uw bankrekening en hoeft geen bedragen over te boeken naar een andere rekening.

Inschrijving

Wanneer u zich inschrijft, moeten we uw identiteit, bankrekeninggegevens en bedrijf, indien van toepassing, verifiëren, zodat we uitbetalingen kunnen overmaken naar uw geselecteerde bankrekening.

Tip
Uw gekoppelde bankrekening moet een lopende rekening of een zakelijke rekening zijn. Het kan geen spaarrekening zijn.

Geaccepteerde betalingsmethoden

Uw kopers kunnen kiezen uit de volgende betalingsmethoden:

  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • PayPal
  • Apple Pay (alleen via de eBay-app en de mobiele website van eBay)
  • Google Pay (via de eBay-app, de mobiele website van eBay en de desktop)

Deze worden automatisch aan uw aanbiedingen toegevoegd en tijdens de afhandeling weergegeven als betalingsopties.

Betalingen ontvangen

Met Betaaldiensten kunt u uw uitbetalingen ontvangen op de bankrekening van uw keuze, ongeacht welke betalingsmethode de koper kiest. Als de betaling wordt geblokkeerd, kan de uitbetaling vertraging oplopen. U kunt al uw uitbetalingsactiviteiten bekijken op het tabblad Betalingen in Verkopershub of via Betalingen in Mijn eBay.

Er zijn bovendien een aantal rapporten die alle verkopers kunnen downloaden om hun eBay-verkooptransacties op af te stemmen.

Binnenlandse en internationale aanbiedingen

Zodra uw account is geactiveerd voor Betaaldiensten, worden uw bestaande eBay-aanbiedingen daarvoor ingesteld. U vindt meer informatie over deze procedure in ons artikel Uw aanbiedingen bijwerken voor Betaaldiensten.

Als verkoper met Betaaldiensten kunt u ervoor kiezen internationaal te verkopen.

Beperkte objecten

Alle verkopers moeten de richtlijnen volgen van ons beleid voor verboden en beperkte objecten. Voor verkopers met Betaaldiensten gelden bepaalde extra beperkingen voor wat ze op eBay kunnen aanbieden. Aanbiedingen voor beperkte objecten worden automatisch beëindigd en toegevoegd aan uw map met onverkochte objecten.

Aanbiedingen die niet voldoen aan de regels van eBay, kunnen van de site of uit zoekresultaten worden verwijderd.

Bestellingen en verzending

Verzend de bestelling zodra u de status Nog niet verzonden ziet op de pagina Bestellingen beheren in Verkopershub of zodra u Nu verzenden ziet in Mijn eBay, ook als u geen betaling op uw bankrekening hebt ontvangen. Maak u geen zorgen. We geven deze status alleen weer als we hebben geconstateerd dat de koper heeft betaald.

U kunt een extern verzendservice blijven gebruiken en als u zelf labels beheert, kunt u dat blijven doen. 

Verkoopkosten voor Betaaldiensten

Zie voor meer informatie over de nieuwe kosten onze artikelen op:

Terugbetalingen

U kunt tot 90 dagen na de oorspronkelijke transactie volledig of gedeeltelijk terugbetalen aan de koper. Zie Kopers terugbetalen als verkoper met Betaaldiensten voor meer informatie over de terugbetalingsprocedure en waar de bedragen vandaan komen.

Betalingsgeschillen

Voor de meeste claims en retourzendingen geldt de Geld-terug-garantie van eBay voor verkopers met Betaaldiensten. De koper kan echter een financiële instelling vragen een betalingsgeschil te openen als hij of zij denkt dat er een probleem is met de bestelling. Meer informatie vindt u in Afhandeling van betalingsgeschillen als verkoper die deel uitmaakt van Betaaldiensten.

Terugbetalingen, terugboekingen of claims voor PayPal-transacties van voordat u bent overgestapt op Betaaldiensten, worden nog steeds door PayPal afgehandeld.

Inschrijven voor Betaaldiensten

Alle actieve eBay-verkopers worden via e-mail uitgenodigd om de inschrijving voor Betaaldiensten uiterlijk op een bepaalde datum te voltooien.

Als u de uitnodiging hebt ontvangen maar zich nog niet hebt ingeschreven, kunt u in de e-mail op de link klikken om u in te schrijven voor Betaaldiensten.

Als u de inschrijving niet hebt voltooid op de datum in de uitnodiging, behoudt eBay zich het recht voor uw mogelijkheid om objecten aan te bieden te beperken, bijvoorbeeld door nieuwe aanbiedingen te beperken, wijzigingen in bestaande aanbiedingen te beperken en aanbiedingen te beëindigen.

Na inschrijving

Nadat u zich hebt ingeschreven, activeren we uw account voor Betaaldiensten. Dit kan een paar uur tot een paar weken duren terwijl we het programma voor Betaaldiensten implementeren. Voordat uw account volledig is geactiveerd voor Betaaldiensten, stellen we u via e-mail op de hoogte. U ontvangt vooraf informatie om uw bedrijf voor te bereiden op de wijziging. Tot die tijd kunt u op de gebruikelijke manier doorgaan met uw activiteiten op eBay. We kunnen ook contact met u opnemen als we gegevens nader moeten valideren.

Uw bestaande eBay-aanbiedingen worden automatisch ingesteld voor Betaaldiensten en u hoeft ze niet te wijzigen.

Als u tools van derden gebruikt om uw aanbiedingen, voorraad, financiën of terugbetalingen te beheren, verandert er niets wanneer we Betaaldiensten voor u activeren.

Hebt u nog vragen?

Aarzel niet contact met ons op te nemen als u problemen hebt met het instellen van Betaaldiensten of als u hulp nodig hebt nadat u zich hebt ingeschreven. Ons toegwijde team staat klaar om vragen te beantwoorden.

 

Tip
Met Betaaldiensten kunt u op één plek verkopen en betaald worden. Kopers kunnen betalen met een creditcard, een bankpas, PayPal, Apple Pay en Google Pay. Ze worden in alle gevallen beschermd door eBay.

Was deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik op Contacteer ons voor meer hulp.