Dit hebben we gevonden voor 'Kopers terugbetalen als verkoper die deel uitmaakt van Betaaldiensten'

Kopers terugbetalen

Het is eenvoudig om uw koper terug te betalen als verkoper. Terugbetalingen kunnen door u of door eBay worden gedaan.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Refunding buyers (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Afhankelijk van de situatie is er een aantal manieren waarop een terugbetaling kan worden gedaan. Als verkoper kunt u terugbetalingen doen via de Verkopershub of Mijn eBay. U kunt ook een terugbetaling doen door middel van een geannuleerde transactie, een retouraanvraag of als de koper heeft gemeld dat het object niet is gearriveerd.

eBay kan bovendien een terugbetaling aan uw koper doen als gevolg van een geschil onder de Geld-terug-garantie van eBay of een betalingsgeschil. Wanneer eBay een terugbetaling aan een koper doet, kunnen we het volledige bedrag ter vergoeding bij u in rekening brengen.

Hoe terugbetalingen werken

Wanneer u een koper een terugbetaling aanbiedt, wordt het bedrag betaald vanuit het totaal van uw beschikbare, verwerkte en geblokkeerde bedragen. Als u onvoldoende saldo hebt voor de kosten van de terugbetaling, wordt het bedrag betaald via uw gelinkte zichtrekening of uw creditcard in ons bestand. 

  • Als u bijvoorbeeld een terugbetaling van € 100 aan uw koper doet en slechts € 80 aan beschikbare, verwerkte en geblokkeerde bedragen hebt, wordt uw betaalrekening voor uitbetaling of uw creditcard in ons bestand gebruikt om de resterende € 20 te betalen

Wanneer eBay uw koper namens u een terugbetaling doet voor een geschil onder Geld-terug-garantie van eBay of een betalingsgeschil, wordt het bedrag afgetrokken van uw totale beschikbare, verwerkte en geblokkeerde bedragen. Als u onvoldoende saldo hebt voor de kosten van de terugbetaling, wordt uw beschikbare saldo negatief weergegeven en kunnen uw toekomstige bestellingen worden gebruikt om eBay terug te betalen.

Als het totaal van uw beschikbare, verwerkte en geblokkeerde bedragen onvoldoende is voor de uitstaande bedragen die u verschuldigd bent, schrijft eBay het resterende bedrag dat u verschuldigd bent, binnen 14 dagen af via uw betalingsmethode in ons bestand. We kunnen de verschuldigde bedragen optellen tot één afschrijving. Alle details van deze kosten staan op uw financiële overzicht.

Tip
U kunt selecteren welke online betalingsmethode uw voorkeur heeft om een terugbetaling te dekken als uw fondsen ontoereikend zijn. Zorg ervoor dat uw betalingsmethode up-to-date is om te voorkomen dat de kosten niet gedekt kunnen worden.

Een terugbetaling doen

U kunt tot 90 dagen na de oorspronkelijke transactie volledige of gedeeltelijke terugbetalingen voor objecten doen in de Verkopershub of Mijn eBay. U doet dit als volgt:

  1. Zoek de bestelling in de Verkopershub of Mijn eBay - Verkocht.
  2. Selecteer in het keuzemenu Terugbetaling doen.
  3. Kies een reden voor de terugbetaling.
  4. Geef een terugbetalingsbedrag op voor het object of voor de bestelling.
  5. Voer het bedrag van de gewenste terugbetaling in en selecteer Terugbetaling doen.

U krijgt een e-mail waarin wordt bevestigd dat de terugbetaling is gestart en u ontvangt een tweede e-mail zodra de terugbetaling is voltooid. Het terugbetaalde bedrag wordt weergegeven in uw bestelgegevens. U kunt tot 100% van de transactie terugbetalen.

Als u een gedeeltelijke terugbetaling doet voor de bestelling, wordt het bedrag proportioneel verdeeld over de objecten in de bestelling.

Als de koper in een andere valuta heeft betaald dan in de uitbetalingsvaluta, wordt de betaling omgerekend naar de uitbetalingsvaluta. De wisselkoers wordt vastgelegd op het moment van de verkoop en kan worden bekeken in de bestelgegevens. Deze wisselkoers zal van toepassing zijn in het geval van een terugbetaling. Kopers ontvangen hun terugbetaling altijd in dezelfde valuta als waarin ze oorspronkelijk hebben betaald.

Als er een annuleringsverzoek, retouraanvraag, geschil onder Geld-terug-garantie van eBay, een melding dat een object niet is aangekomen, of een geschil buiten eBay om openstaat, dan is de optie Terugbetaling doen niet beschikbaar. Terugbetalingen moeten dan verricht worden via de openstaande aanvraag, geschil of melding. Deze kunnen bekeken worden in Transactieproblemen oplossen

Als er een openstaande annulering of retouraanvraag, een melding van een koper over een niet-ontvangen object, een geschil onder de Geld-terug-garantie van eBay of een openstaand geschil buiten eBay om bestaat voor een order, is de optie Terugbetaling doen niet beschikbaar. In plaats daarvan moeten terugbetalingen worden gedaan via de open aanvraag of het geschil. Deze kunnen bekeken worden in Mijn eBay - Verkocht of onder de tabbladen Retourzendingen, Annuleringen of Aanvragen en geschillen in Verkopershub.

Als er een probleem is met de terugbetaling, wordt u gevraagd om te proberen de knop Terugbetaling opnieuw te gebruiken. Als u nog steeds geen terugbetaling kunt doen, kunt u de betalingsmethode voor uw terugbetalingen veranderen. We adviseren om geen terugbetalingen buiten eBay om te doen, omdat dit niet onder de verkopersbescherming valt.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.