Dit zijn de resultaten voor 'Uw betalingsmethode kiezen voor verkoopkosten voor Betaaldiensten'

Uw betalingsmethode kiezen voor verkoopkosten voor Betaaldiensten

Wanneer eBay uw betalingen beheert, moet u een geldige betalingsmethode instellen om uw verkoopkosten te dekken als de opbrengst van uw verkopen onvoldoende is. Een geldige betalingsmethode kan een creditcard, een bankpas of een gekoppelde zichtrekening voor uitbetaling zijn.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Choosing your payment method for selling costs for managed payments (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Wanneer eBay uw betalingen beheert, trekken we eBay-kosten en andere verkoopkosten af van uw nog uit te betalen bedragen. Als die bedragen niet voldoende zijn om de kosten te dekken, brengen we binnen 14 dagen een bedrag in rekening via uw geregistreerde betalingsmethode. We kunnen de verschuldigde bedragen optellen tot één afschrijving.

Als u geen geldige betalingsmethode voor verkoopkosten hebt geselecteerd of als uw betaling mislukt, kunnen we een andere geregistreerde betalingsmethode proberen voor het bedrag dat u eBay verschuldigd bent. Als u geen geldige betalingsmethode voor verkoopkosten hebt ingesteld, kan dat bovendien gevolgen hebben voor uw verkoopactiviteiten. Lees waarom het belangrijk is een geldige betalingsmethode in te stellen.

Tip
U kunt een favoriete betalingsmethode instellen, zodat verkoopkosten via die methode in rekening worden gebracht.

Uw betalingsmethode voor verkoopkosten toevoegen of bijwerken

U kunt een betalingsmethode toevoegen of bijwerken om uw verkoopkosten te betalen en deze als uw favoriete methode instellen.

U kunt een creditcard, een bankpas (behalve een prepaidkaart) of uw gekoppelde zichtrekening voor uitbetaling gebruiken.

Een nieuwe betalingsmethode toevoegen

Voeg als volgt een nieuwe betalingsmethode voor verkoopkosten toe:

 1. Ga naar Betalingen (opent in een nieuw venster of op een nieuw tabblad) in Mijn eBay.
 2. Selecteer Betalingsoptie toevoegen.
 3. Selecteer onder Selecteer een betalingsoptieCreditcard of Zichtrekening.
 4. Selecteer Doorgaan.
  • Voer bij een creditcard uw creditcardgegevens in en selecteer Doorgaan
  • Bij een zichtrekening wordt u gevraagd uw zichtrekening te koppelen, in te loggen of uw bankgegevens in te voeren, uw bankgegevens te bevestigen en Doorgaan te selecteren
 5. Selecteer achtereenvolgens Wordt geprefereerd voor verkoopkosten en Toevoegen.
  • Sla deze stap over als u niet wilt dat dit uw favoriete betalingsmethode wordt.
Een bestaande betalingsmethode selecteren

Selecteer als volgt een bestaande betalingsmethode als favoriete betalingsmethode voor verkoopkosten:

 1. Ga naar Betalingen (opent in een nieuw venster of op een nieuw tabblad) in Mijn eBay.
 2. Ga naar Betalingsopties en selecteer onder de gewenste betalingsmethode de optie Beheren.
 3. Selecteer Wordt geprefereerd voor verkoopkosten.
 4. Selecteer Gereed

Als een geregistreerde betalingsmethode niet de optie Beheren heeft, kan dat zijn omdat de betalingsmethode niet als favoriete betalingsmethode in aanmerking komt of verlopen is.

Waarom u een geldige betalingsmethode nodig hebt

Als u geen favoriete betalingsmethode hebt gekozen, moeten we toch een geldige betalingsmethode registreren om uw verkoopkosten te dekken als uw verkoopopbrengst onvoldoende is.

Het volgende probleem kan optreden als uw betalingsmethode niet goed is ingesteld of is mislukt:

 • Als uw betalingsmethode voor verkoopkosten wordt afgewezen of als u geen betalingsmethode hebt ingesteld, kunnen we uw account schorsen of blokkeren totdat het openstaande bedrag volledig is betaald.
 • Als u geen betalingsmethode voor verkoopkosten hebt geselecteerd of als de betaling mislukt, kunnen we een andere geregistreerde betalingsmethode proberen voor het bedrag dat u eBay verschuldigd bent.
 • Als we uw betalingsmethode om welke reden dan ook moeten verwijderen en we geen andere geregistreerde geregistreerde betalingsmethode hebben, moet u een nieuwe betalingsmethode toevoegen.

Verkoopkosten

Wanneer eBay uw betalingen beheert, schrijven we de meeste verkoopkosten af voordat we uw uitbetaling starten. Als uw uit te betalen bedrag onvoldoende is voor uw verkoopkosten, brengen we het verschuldigde bedrag in rekening via uw geregistreerde betalingsmethode.

Verkoopkosten omvatten ook andere kosten, zoals:

 • eBay-kosten, waaronder plaatsingskosten, verkoopcommissie, internationale kosten en advertentiekosten
 • Terugbetalingen
 • Winkelabonnementen
 • Terugbetalingen voor Geld-terug-garantie van eBay
 • Terugbetalingen voor betalingsgeschillen

Was deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik op Contacteer ons voor meer hulp.