Dit hebben we gevonden voor 'Betaald worden voor objecten die u hebt verkocht'

Betaald worden voor objecten die u hebt verkocht

U kunt makkelijk betalingen ontvangen voor objecten die u op eBay hebt verkocht. Kopers kunnen uit veel betalingsmethoden kiezen en u ontvangt uitbetalingen rechtstreeks op uw zichtrekening. U kunt al uw uitbetalingen volgen op het tabblad Betalingen in de Verkopershub of in het gedeelte Betalingen in Mijn eBay.

Belangrijk
De informatie op deze pagina geldt alleen voor klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten buiten de Europese Unie kunnen het artikel lezen over hoe uitbetalingen werken.

Als u voor het eerst verkoopt op eBay, kunt u lezen hoe u uw zichtrekeninggegevens bijwerkt.

Hoe u betaald wilt worden

Als eBay-verkoper ontvangt u uitbetalingen op uw gekoppelde zichtrekening.

Zodra de bestelling van de koper is bevestigd, kunt u het object verzenden. De verkoopkosten en andere kosten worden automatisch afgeschreven en uw verkoopopbrengsten worden weergegeven als Betaling wordt verwerkt.

Het duurt meestal 1 dag vanaf de bevestiging van de betaling van de koper voordat de verkoopopbrengsten worden weergegeven als Beschikbaar voor uitbetaling, tenzij de transactie is geblokkeerd. In dat geval kan het langer duren.

Als uw uitbetalingen dagelijks zijn gepland, duurt het meestal twee dagen vanaf de bevestiging van de betaling van de koper voordat uw uitbetaling wordt gestart. Als uw uitbetalingen wekelijks zijn gepland, starten we uitbetalingen op dinsdag voor uw verkopen van maandag tot en met zondag in de voorgaande week. Als uw uitbetalingen elke twee weken zijn gepland, starten we ze om de dinsdag. Als ze maandelijks zijn gepland, starten we ze op de eerste dinsdag van elke maand. Uw uitbetalingen worden weergegeven als Bedrag is overgemaakt en het duurt meestal een of twee werkdagen voordat het geld op uw zichtrekening staat en beschikbaar is.

 • Dit is ongeveer even lang als het bij een creditcardmaatschappij duurt om uw maandelijkse betaling te verwerken en is afhankelijk van de procedures bij uw financiële instelling.
 • Nadat de uitbetaling is gestart, beschikt eBay niet meer over het geld. eBay verdient geen rente op geld van verkopers.

Tip
U kunt de status van uw betalingen bekijken in de Verkopershub. Lees ons artikel over het tabblad Betalingen in de Verkopershub voor meer informatie over de status van uitbetalingen.

Uitbetalingen tijdens feestdagen

Uw uitbetalingen kunnen door sommige feestdagen vertraging oplopen. Als uw uitbetaling dagelijks is gepland, kan deze maximaal een dag vertraging oplopen door een feestdag. Als de bestelling van de koper bijvoorbeeld op zondag wordt bevestigd en de feestdag op maandag valt, starten we de uitbetaling op woensdag (drie dagen later).

Als uw uitbetalingen wekelijks zijn gepland, kan deze maximaal acht dagen vertraging oplopen door een feestdag. Als uw uitbetalingen elke twee weken zijn gepland, kunnen ze door feestdagen maximaal 10 dagen worden vertraagd. Als uw uitbetalingen maandelijks zijn gepland, kunnen ze maximaal 20 dagen vertraging oplopen. Als de bestelling van de koper bijvoorbeeld op vrijdag wordt bevestigd en de feestdag op maandag valt, starten we de uitbetaling op de dinsdag van de volgende week (acht dagen later).

Tip
U moet een specifieke zichtrekening toevoegen waarop u betalingen wilt ontvangen. U kunt geen PayPal gebruiken als betalingsmethode.

Hoe u uw uitbetalingsschema wijzigt

Uitbetalingen worden standaard dagelijks gestart, maar u kunt dat ook wijzigen naar elke week, elke twee weken of elke maand.

 • Dagelijkse uitbetalingen worden van maandag tot en met zondag gestart en omvatten bedragen die in de afgelopen 24 uur beschikbaar voor uitbetaling zijn
 • Wekelijkse uitbetalingen worden op dinsdag gestart en omvatten bedragen die in de afgelopen week van maandag tot en met zondag beschikbaar voor uitbetaling zijn
 • Tweewekelijkse uitbetalingen worden om de dinsdag gestart en omvatten bedragen van de afgelopen twee weken die op maandag beschikbaar waren voor uitbetaling
 • Maandelijkse uitbetalingen worden op de eerste dinsdag van elke maand gestart en omvatten bedragen van de afgelopen maand die op maandag beschikbaar waren voor uitbetaling

U kunt uw uitbetalingsschema als volgt wijzigen in de Verkopershub:

 1. Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub.
 2. Selecteer Uitbetalingsinstellingen.
 3. Wijzig de frequentie van uw uitbetalingen indien nodig van dagelijks naar elke week, elke twee weken of elke maand.

U kunt uw uitbetalingsschema ook wijzigen in Betalingen in Mijn eBay.

Tip
Als de koper betaalt in een valuta die afwijkt van uw uitbetalingsvaluta, wordt de betaling omgerekend in uw uitbetalingsvaluta. De wisselkoers wordt vastgelegd op het moment van de verkoop en wordt opgenomen in de bestelgegevens. Deze wisselkoers wordt gebruikt in het geval van een terugbetaling.

Uitbetalingen volgen

U kunt makkelijk uw uitbetalingen volgen. Via een e-mail laten we u weten dat we een uitbetaling hebben gestart. Ook heeft elke uitbetaling een uniek Uitbetalingsnummer, zodat u betalingen makkelijk kunt bijhouden.

We verstrekken ook een bankreferentienummer voor elke uitbetaling, dus u kunt uw uitbetalingen zo nodig bij uw bank volgen. U vindt het bankreferentienummer in de uitbetalingsgegevens in de Verkopershub.

Statussen van uitbetalingen

Hier volgt een uitleg van elke uitbetalingsstatus:

 • Gemaakt: eBay heeft een uitbetalingsnummer gemaakt en het uitbetalingsproces gestart
 • Bezig met verwerken: eBay heeft de uitbetaling gestart en het bedrag naar uw bank overgemaakt
 • Bedrag is overgemaakt: de uitbetaling is voltooid eBay heeft de uitbetaling overgemaakt en het kan een of twee werkdagen duren voordat het bedrag op uw zichtrekening staat
 • Geretourneerd: eBay heeft de uitbetaling gestart, maar er is een probleem opgetreden bij uw bank of bij eBay
 • Geblokkeerd: uw uitbetalingsmethode is mogelijk ongeldig of is geblokkeerd door eBay
 • Geannuleerd: uw uitbetaling is mislukt. Het saldo is weer opgeteld bij uw Beschikbare bedrag

Wat u moet doen als uitbetalingen mislukken

Als uw uitbetalingen worden weergegeven als Mislukt of Geblokkeerd, kloppen uw zichtgegevens mogelijk niet of moet u extra gegevens bevestigen voordat we uitbetalingen naar uw rekening kunnen starten. Meer informatie vindt u in ons artikel over inschrijven als verkoper.

 

Tip
Hoe snel u na een verkoop de betaling ontvangt, hangt af van wanneer de koper de bestelling voltooit. Als eBay uw uitbetaling heeft gestart, duurt het meestal een of twee dagen voordat het geld op uw zichtrekening staat.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.